De gitaar vinden die bij jou past

Blog De gitaar vinden die bij jou past

De gitaar vinden die bij jou past

Gitaar spelen is leuk. En bovenop het feit dat het leuk is blijkt het uit onderzoek ook nog eens gezond te zijn. Daarom is het extra belangrijk dat je een gitaar vind die bij je past. In deze blog kijken we onder andere naar de verschillen tussen de elektrische gitaar en de akoestische gitaar. Ben jij opzoek naar een nieuwe gitaar? Lees dan deze blog verder en kom erachter welke blog het beste bij jou past.

Elektrische gitaar vs akoestische gitaar

Een elektrische gitaar is heel tof, vaak beginnen mensen met gitaarspelen op een akoestische gitaar. Wanneer ze het kunstje door hebben kiezen ze er vaak voor om ook elektrische gitaar te leren spelen. Daarna kiezen ze wat ze het leukst vinden. Wil je dit proces nou niet ondergaan staan hier een aantal tips om je te helpen bij je keuze. Een elektrische gitaar heeft dunnere snaren. Ervaren gitaarspelers hebben veel eelt op hun vingers. Hierdoor doet het geen pijn wanneer zij de snaren hard indrukken. Als je beginnend gitaarspeler bent kan het wel voorkomen dat je hier last van hebt. Om te voorkomen dat je dit ervaart, is niet prettig namelijk, kun je misschien beter kiezen om te beginnen met een akoestische gitaar. Een ander nadeel van een elektrische gitaar is dat je alleen kan spelen wanneer je in de buurt bent van een stopcontact. Zonder stroom maakt je gitaar geen geluid namelijk. Dat kan ook vervelend zijn, vooral in het begin. 

Gitaar voor kinderen

Kinderen kunnen eigenlijk altijd het beste kiezen voor een akoestische gitaar. Het is makkelijker te bespelen en de gitaar is minder duur (vooral voor sinterklaas zelf fijn). Als ouder is het goed je kinderen aan te moedigen een muziekinstrument te leren bespelen. Kinderen spelen op gitaren met kindermaten. Deze maten zijn 1/4, 2/4 of 3/4 en welke het meest geschikt is voor uw kind hangt af van leeftijd en lengte. Ben je op zoek naar een gitaar voor jezelf of je zoon/dochter kijk dan eens op de site van maxiaxi! 

Recente berichten