De leukste hoofdsteden voor een dagje weg!

Blog De leukste hoofdsteden voor een dagje weg!

Als de zon al een aantal weken schreeuwt om dagenlang buiten te genieten en de temperatuur op de thermometer inderdaad steeds hoger wordt, dan wordt het wellicht ook eens tijd om grenzen te verleggen; dagen er op uit te gaan met jouw partner of gezin! Nederland leent zich gelukkig perfect om er een heerlijk dagje, of zelfs weekendje samen tussenuit te trekken. Ben je benieuwd welke hoofdsteden van provincies jij het best kan bezoeken om een dagje te genieten van de zon en de omgeving? Lees dan snel met ons mee!

Maastricht

Het Frankrijk van het Nederland, wordt het ook wel genoemd. Maastricht is de perfecte uitvalsbasis voor een romantisch dagje weg met je lief; schattige straatjes, heerlijke pleinen, fijne terrassen en natuurlijk de Maas waar de stad zo bekend om staat. (Tip: Maastricht is ook perfect om jouw partner een dag mee te verrassen; ’s ochtends een ontbijtje op bed met een bos rode rozen, ’s middags een middagje Maastricht).

 

Amsterdam

Oké, eigenlijk niet helemaal een hoofdstad van een provincie natuurlijk, maar de hoofdstad van Nederland is een perfecte optie om met het hele gezin een dagje te bezoeken. Dit komt voornamelijk omdat de stad van alles te bieden heeft; zo kan je uren shoppen in de Kalverstraat, of loop je gemakkelijk langs het Rijksmuseum of de Albert Cuypmarkt. Jong en oud kunnen hun hart ophalen en zich zeker een dag vermaken in de grote stad!

Middelburg

Misschien niet de eerste stad waar je aan zou denken, maar Middelburg is een waanzinnig goede optie wanneer je op zoek bent naar een stad om een weekendje te bezoeken. Zeker wanneer je midden in de zomer gaat, is de stad een perfecte manier om de Zeeuwse cultuur te snuiven, maar aan de andere kant ook heerlijk af te koelen aan het water!

Leeuwarden

Weer een ander uiterste dan Maastricht en Middelburg. Met een uurtje in de Intercity vanaf Zwolle sta je midden in het centrum van één van de leukste steden van het noorden; Leeuwarden. Leeuwarden is een relatief kleine stad, maar daardoor is de stad perfect voor enkel een dag of zelfs middag te bezoeken. In de stad kan je heerlijk shoppen en Friese cultuur aanschouwen; ’s middags kan je lekker lunchen bij een van de horecazaken aan de grachten of zelfs een bootje huren om Leeuwarden per water te ontdekken. 

Recente berichten