Met deze 5 tips ga jij goed voorbereid op vakantie

Blog Met deze 5 tips ga jij goed voorbereid op vakantie

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor als we op vakantie gaan. Dit voorkomt de vakantiestress en hierdoor kunnen we met een gerust hart de voordeur achter ons dichtdoen. Met de onderstaande tips zul jij goed voorbereid op reis gaan, zodat jij optimaal kunt genieten van de vakantie in het vooruitzicht.

1 Check eventuele vaccinaties

Wat veel mensen niet weten, is dat je voor sommige landen ook vaccinaties nodig hebt als je binnen Europa reist. Zo wordt het bijvoorbeeld aangeraden om voor Turkije, Macedonië en Kroatië een vaccinatie te nemen. Het is dus geen overbodige luxe om je in te lezen welke vaccinaties jij nodig hebt als je het buitenland bezoekt. Zo ga jij niet onvoorbereid op pad.

2 Maak een to-dolijst

Vooral voor de mensen onder ons die een paar uur voor vertrek nog in alle drukte hun koffer moeten inpakken: maak een to-dolijst met spullen die je absoluut niet mag vergeten op reis. Denk bijvoorbeeld aan medicatie, het paspoort, je portemonnee en de reispapieren. Ook kun je van tevoren opschrijven welke kleding jij mee wil nemen. In plaats van dat je jouw koffer voorziet van zo maar wat kleding, is jouw koffer geordend met kleding die jij graag draagt. Ook kunnen schoenen veel ruimte in beslag nemen. Het is bijvoorbeeld niet nodig om vier paar hakken mee te nemen op een avontuurlijke vakantie. Met een to-dolijst kun jij binnen een paar minuten jouw koffer al hebben ingepakt.

3 Verzekeringen

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het natuurlijk belangrijk om een goede autoverzekering af te sluiten die ook schade in het buitenland dekt. Daarnaast is een reisverzekering belangrijk; een zorgverzekering dekt namelijk niet alle kosten die gemaakt worden in het buitenland. Ook als je jouw bagage kwijtraakt of als er wordt ingebroken zul jij verzekerd zijn dankzij een reisverzekering. Daarnaast mag een annuleringsverzekering zeker niet ontbreken. Wanneer jij jouw reis hebt geboekt en je annuleert deze, kunnen er veel kosten oplopen. Hoe later jij jouw reis annuleert, hoe hoger de kosten zullen zijn. Check van tevoren wat jouw annuleringsverzekering voor jou dekt. Binnen een paar klikken op de knop heb jij binnen no time al deze verzekeringen geregeld.

4 Geld

Wanneer je een vakantie naar een Europese bestemming in het vooruitzicht hebt, is het gelukkig niet nodig om de euro om te wisselen naar een andere valuta. Ga je wel naar een land dat buiten de Europese Unie valt, is het handig om van tevoren bij jouw bank alvast wat wat euro’s naar de plaatselijke munteenheid om te wisselen. Op sommige bestemmingen is het namelijk noodzakelijk om wat contant geld op zak te hebben, maar dit kan meestal ook in dollars. Wanneer je geld gaat wisselen, is het belangrijk om altijd de wisselkoers te controleren. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet meer betaalt dan je denkt. 

Daarnaast is een creditcard handig om te hebben. In veel gevallen kun je namelijk geen auto huren als je geen creditcard kunt laten zien. Gelukkig accepteren de meeste landen de betaling met een creditcard, zodat je niet met honderden euro’s in je portemonnee hoeft rond te lopen.

5 Handige zaken

Last but not least is het belangrijk om bepaalde zaken te checken. Zo is het niet geheel onbelangrijk om te controleren of je zonder een visum het land mag betreden. Voor een strandvakantie naar het zonovergoten Egypte heb je bijvoorbeeld een visum nodig en bij een citytrip naar New York heb je een ESTA-verklaring nodig. Ook is het verstandig om de einddatum van jouw paspoort te controleren: voor sommige bestemmingen moet jouw paspoort namelijk een bepaalde periode geldig zijn voordat je vertrekt. Nadat je deze praktische zaken hebt gecheckt, kan de vakantie beginnen!

Recente berichten