Voordelen van een M&A-specialist bij het kopen en verkopen van uw bedrijf

Blog Voordelen van een M&A-specialist bij het kopen en verkopen van uw bedrijf

Voordelen van een M&A-specialist bij het kopen en verkopen van uw bedrijf

Een M&A-specialist geeft advies bij fusies of overnames en ondersteund dit proces. M&A staat voor Mergers & Acquisitions, wat fusies en overnames betekent. Maar waarom heeft u hier baat bij? Dit zijn de voordelen om een M&A-specialist in te schakelen bij het kopen of verkopen van een bedrijf.

Advies op maat

Bedrijven zijn er in veel verschillende vormen en maten, daar hoort gepersonaliseerd advies bij. Een M&A-specialist kijkt naar uw specifieke situatie om daar advies op te geven, ook als u nog niet zeker weet of u daadwerkelijk de stap wilt zetten.

Begeleiding

Voor de meeste mensen is het kopen en verkopen van een bedrijf niet een dagelijkse bezigheid. Het is een lastig proces en voor sommige bedrijfseigenaren ook een emotioneel proces. Als verkoper kan het lastig zijn om het bedrijf waar u zo hard aan heeft gewerkt te verkopen en als koper kunt u enthousiast raken waardoor u mogelijke probleempunten over het hoofd ziet. Het is daarom fijn dat iemand van buiten af u helpt en er voor zorgt dat er structuur is in het gehele proces. U wordt door het hele (ver)koopproces begeleid. Zo hoeft u zich alleen op de belangrijke zaken te concentreren terwijl u uw dagelijkse bedrijfszaken blijft uitvoeren.

Bemiddeling

Er bestaat de kans dat partijen het niet eens zijn en hierdoor in conflict komen. Een M&A-specialist bemiddelt hierin en zorgt voor een passende oplossing voor beide partijen.

Groot netwerk

M&A-specialisten die al een tijd in het vak zitten, hebben een groot netwerk van kopers en verkopers opgebouwd. Zo kunnen ze heel behulpzaam zijn als u uw bedrijf wilt verkopen. De kans is groot dat uw M&A-specialist al een potentiële koper kent. Ook als u op zoek bent naar een bedrijf om te kopen, is dit netwerk een groot voordeel, want zelfs als een bedrijf nog niet concrete plannen heeft, kan een M&A-specialist een goede match voorstellen, waardoor een bedrijf eerder een keuze maakt om te verkopen.

Marktlink

Een ervaren partner op het gebied van M&A. Marktlink heeft al 25 jaar ervaring met aandelen bedrijf (ver)kopen en meer dan 1000 succesvolle deals gesloten. U vindt Marktlink op negen vestigingen in Europa. U kunt op de website van Marktlink lezen welke deals ze in de afgelopen jaren hebben gesloten. Onder het kopje ‘vraag en aanbod’ kunt u kijken wat het aanbod aan bedrijven is, die nu al actief aan het zoeken zijn naar geschikte kopers. Ook staan hier aankoopprofielen van bedrijven die op zoek zijn naar investeringen en open staan om benaderd te worden.

Recente berichten