Waarom zijn goede schoenen belangrijk?

Blog Waarom zijn goede schoenen belangrijk?

Het dragen van goede schoenen brengt vele voordelen met zich mee. Je moet er immers de hele dag op lopen. Ook is de kans op voetklachten een stuk kleiner als je goede schoenen draagt. Hieronder lees je meer.

Voorwaarden

Goede schoenen kun je herkennen aan een paar factoren. Allereerst moeten de schoenen goed aan je voet zitten. Zo horen ze niet te strak, maar ook niet te los te zitten. Bovendien moeten ze goed aansluiten en genoeg ondersteuning bieden tijdens het lopen. Ook is het belangrijk dat ze een stevig hielstuk bevatten. Dit maakt de kans kleiner dat je ‘naast’ de schoenen gaat lopen, waardoor je een grotere kans hebt dat je je enkels verzwikt. 

Materiaal

Kies voor schoenen met een ademend materiaal, zoals leren Dsquared heren schoenen. Met ademende materialen houd je jouw schoenen soepel en heb je minder last van zweetvoeten. Als je schoenen kiest die net niet lekker zitten, heb je een grotere kans op voetproblemen. Blaren en likdoorns zijn al vervelend, maar er kunnen ook andere problemen ontstaan. Met slechte schoenen heb je namelijk ook kans op doorgezakte voeten, platvoeten en tenen die te wijd gaan staan. Dit willen we natuurlijk voorkomen.

Rugklachten

Wist je dat slappe schoenen weinig ondersteuning bieden, waardoor je meer risico loopt op chronische rugklachten? Het is daarom van belang dat je stevige schoenen kiest met een stevig hielgedeelte. Dit houdt de wervelkolom en de bekken in balans. Platte schoenen met een dikke zool zijn het gezondst voor de rug als de voeten. 

Recente berichten