Wanneer heb je het passende binnendeurkozijn?

Blog Wanneer heb je het passende binnendeurkozijn?

Voordat je een binnendeurkozijn gaat bestellen, is het belangrijk om te weten wat voor een binnendeur je hebt. Er zijn twee verschillende soorten binnendeuren: een opdekdeur en een stompe deur. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn en een stompe deur valt in zijn geheel in het kozijn. Er zijn ook nog verschillende hoogte- en breedtematen, vormen en kozijnmaten. En dan als laatst moet je weten welk soort deurkozijn je nodig hebt. Is dat een grenen, hardhouten of stalen kozijn? Dit leggen wij graag voor jou uit.


De verschillende voordelen van grenen, hardhouten of stalen kozijnen

·        Voordelen van grenen kozijnen: De grenen kozijnen zijn voordelig in aanschaf. Een prima toepassing voor binnendeurkozijnen en goed bewerkbaar.

·        Voordelen van hardhouten kozijnen: Hardhout is een natuurproduct dat bij verantwoord beheer een onuitputtelijke bron is. De warme uitstraling heeft geen enkel ander materiaal. Hout kun je schilderen waardoor variatie mogelijk is. Boren of reparaties in hout is mogelijk. Hardhouten kozijnen isoleren goed.

·        Voordelen van stalen kozijnen: Stalen kozijnen zijn enorm sterk. Door hun dunne profiel zijn ze mooi bij iedere stijl. Ze zijn bestand tegen brand. Doordat het materiaal zo sterk is, zijn ze bestand tegen inbraken. Ze bieden een goede thermische als een akoestische isolatie. Ze vereisen amper onderhoud. Ze gaan enorm lang mee. Een stalen kozijn is te verkrijgen in veel kleuren.

De kozijnmaat bepalen

Nu je de voordelen en nadelen van de verschillende kozijnen weet, kan je eindelijk een keuze gaan maken. Na dat je een keuze hebt gemaakt, is het belangrijk om de maat van het kozijn te bepalen. Bij een hardhouten binnendeurkozijn heb je de keus tussen twee maten:

·        56 x 90 mm

·        56 x 115 mm

Weet jij nou niet welke keuze je moet maken? Dan kan je hier onder in de tabel kijken wat je moet hebben.

Wanddikte

Kozijnmaat

70 mm

56 x 90 mm

90 mm

56 x 115 mm

Hoogte- en breedtemaat bepalen

Hoogtematen

201,5, 211,5 en 231,5 cm

Breedtematen

63, 68, 73, 78, 83, 88 en 93 cm

Stomp of opdek?

·        Stomp: Valt geheel in het kozijn en wordt afgehangen aan scharnieren.

·        Opdek: Valt gedeeltelijk in het kozijn en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Opdekdeur laat wel minder tocht door en is gemakkelijk te plaatsen.

Heb je al deze stappen doorlopen, en je bent zeker van je keuze? Je kunt dan jouw binnendeurkozijn gemakkelijk online bestellen! Bij Sleiderink vind je zeker de door jouw gekozen binnendeurkozijn. Bekijk het aanbod en bestel direct online!

Recente berichten