Zo zorg je voor verkoeling in huis

Blog Zo zorg je voor verkoeling in huis

De warme dagen komen eraan en dat betekent dat binnenshuis de temperaturen ook gaan stijgen. We zoeken massaal naar oplossingen om nog onder de dekens te kunnen blijven slapen. Hieronder een aantal tips om jouw huis én jezelf te voorzien van een koele omgeving. 

1 Doorluchten

In de ochtend is het meestal nog koel. Dat is het juiste moment om het huis lekker door te laten luchten. Zet de deuren en ramen tegen elkaar open en je kunt genieten van een lekker fris briesje. Doe deze na een aantal minuten weer dicht en houd ze gedurende de dag ook dicht. Je kunt eventueel de gordijnen ook dicht doen in de kamers waar de zon op schijnt. Zo houd je de warmte buiten.

2 Luchtige kleding

Draag luchtige kleding om niet te veel te zweten. Vermijd kleding die gemaakt zijn van kunstvezels. Deze kledingstukken zijn namelijk een stuk warmer dan bijvoorbeeld kledingstukken gemaakt van linnen.

3 Geen ijsjes

Helaas kunnen we beter ijsjes en gekoelde drankjes vermijden met warm weer. Liever wil je in de hitte niet denken aan thee, maar hiermee help je jouw lichaam om af te koelen. Ijsjes en koud drinken doen juist het tegenovergestelde: je lichaam krijgt een dreun wanneer je een likje van je ijsje neemt of een slokje ijswater. Hierdoor daalt jouw lichaamstemperatuur, terwijl die op 37 graden moet blijven. Jouw lichaam gaat dus aan de slag om jouw lichaam warmer te maken, wat we juist niet willen in die hitte.

Recente berichten